Over ons

Welkom bij Brasserie OCK

Over Ons

Het team van Brasserie OCK bestaat uit betaalde krachten, stagiaires, leerlingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Gastvrijheid, vriendelijkheid en het gevoel van welkom zijn staan bij ons voorop.

Jolanthe van den Berghe is initiatiefneemster van Brasserie OCK en de aanjaagster van het mooie concept. Barbara van Rijn is de spil van het bedrijf en heeft de dagelijkse leiding over OCK.

Samen met het gemotiveerde en gedreven team zorgen zij voor een heuse OCK beleving.

 

 

Voorgeschiedenis

Op het mooie landgoed Ockenburgh stond het oude landhuis langzaam in te storten. Dat is nu wel anders!  Met een aantal buurtbewoners hebben we ons vanaf 2012 hard gemaakt bij de Gemeente Den Haag om het landhuis te redden van verdere verval, open te stellen voor publiek en om nieuw leven in te blazen. Brasserie OCK is tegelijkertijd opgezet naast de Stichting tot Behoud van Historische buitenplaats Ockenburgh (SBHO). In september 2015 deed het toenmalige pop-up restaurant Brasserie OCK voor het eerst de deuren open. In voorjaar van 2016 ging het landhuis dicht voor de casco restauratie. De brasserie verhuisde naar een glazen kas en we noemde de locatie Kasserie OCK. Brasserie OCK in locatie kasserie dus.  Inmiddels enkele jaren verder groeit en bloeit het bij de kasserie en is Brasserie OCK een geliefde en veelbezochte plek.  Brasserie OCK is maatschappelijk en social betrokken en is een heuse ontmoetingsplek voor jong en oud. Er is een brug geslagen tussen Den Haag en het Westland. Er is een nauwe samenwerking tussen de vrijwilligers van de Stichting tot Behoud van de Historische Buitenplaats. Een deel van de omzet wordt aan de stichting afgedragen en zo dragen we bij aan het behoud van het prachtige landhuis.

 

Toekomst

De restauratie van de binnenkant van het landhuis is begonnen op 1 april 2019. Naar verwachting is medio 2020 het landhuis gereed voor herintrede. SHBO is van plan om in het landhuis een laagdrempelige horeca te starten gebaseerd op horeca gerelateerde opleiding. De kasserie wordt dan een multifunctionele ruimte met een educatief karakter.

 

 

Reserveer direct | Contactgegevens